Necròpolis medieval al Monestir de Sant Cugat

Fa unes setmanes vam iniciar unes excavacions arqueològiques en diferents punts de l’exterior del Monestir de Sant Cugat del Vallès. L’objectiu, era extreure informació del subsòl i de les bases dels murs, especialment de la façana principal i sud de l’església, que són punts que des de fa anys mostren esquerdes i desploms, i que s’estan analitzant per poder ser intervinguts en un futur recent.

Abans de poder-ho fer calia, però, extreure informació de les geometries, profunditats i materialitat dels fonaments dels murs, i analitzar el material i la composició del terreny que suporta l’edifici. És per això que es van preveure un seguit d’excavacions al voltant de la zona a analitzar i es van coordinar diferents especialistes per poder-ne extreure tota la informació tècnica i arqueològica possible.

Després de setmanes de curosa excavació hem acabat descobrint una necròpolis medieval del segle XI. De moment, 4 cossos als peus de la façana principal del Monestir (façana oest).
Era sabut que la gent es feia enterrar molt a prop dels edificis sagrats per garantir-se la vida eterna però es desconeixia per complert que hi havia aquest cementiri a pocs centímetres dels murs que volíem analitzar.

Amb aquesta importantíssima troballa s’investigaran aquests rituals, així com els límits de la necròpolis santcugatenca. Seguirem uns dies més, amb la recerca i registre de tota la informació trobada

Altres entrades