Intervenim al “Xalet Golferichs”

L’Ajuntament de Barcelona ens ha encarregat un estudi de l’estat de conservació, estructural i patologies, de la “Casa Golferichs”, a la cantonada de la Gran Via de les Corts Catalanes amb el carrer Viladomat, de Barcelona.

Un edifici modernista de gran valor patrimonial datat de l’any 1901, quan l’arquitecte Joan Rubió i Bellver va rebre l’encàrrec de Macari Golferichs -Enginyer de Camins, comerciant de fustes i amb negocis a Amèrica- qui desitjava viure en una casa modernista, amb sumptuosos acabats de ceràmica i fustes precioses i amb un estil historicista clar. El mateix any 1901, l’edifici va aconseguir una menció especial en el premi anual de l’Ajuntament de Barcelona.

En els anys setanta, la finca va ser venuda a una constructora, que hi va projectar la construcció de blocs de pisos, després del seu enderroc. Davant el risc de perdre un edifici simbòlic per a l’Eixample, associacions de veïns i altres entitats cíviques i col·legis professionals van començar una llarga campanya per salvar “el Xalet”, que és com es coneix popularment.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *