Nou projecte a París

Fa uns dies hem entregat l’avantprojecte de l’estructura d’un edifici d’oficines a Senlis (Oise, França), al nord de París. El projecte, sorgit d’un concurs guanyat pel despatx Mestre Arquitectos, encapçalat per l’arquitecte Octavi Mestre amb qui formàvem equip, és la reforma i ampliació d’un edifici d’oficines que controla i dóna servei a les autopistes de la zona nord francesa.

El nou edifici consta d’oficines, despatxos, sales de reunions, cafeteria-restaurant, i sala de control; i es resol amb un edifici de dos nivells amb una estructura molt simple i modulada mitjançant pilars metàl·lics i forjats de llosa massissa de formigó armat, i nuclis rígids per contrarestar els efectes sísmics de la regió. L’edifici està arquitectònicament molt ben adaptat a l’ordre de l’estructura, que té eixos a distàncies desiguals en el sentit longitudinal per facilitar la presència de sales més grans i més petites, sense presència de pilars que en limitin l’ús.

Aquest ordre en l’estructura, que és part que hem aportat nosaltres, ha permès poder dimensionar molt afinadament els elements estructurals de l’edifici, resultant gruixos de forjats i quanties d’armats inferiors a les mitjanes habituals en aquest tipus d’edificis, abaratint -lògicament- el cost final de l’obra.

Constructivament, s’han previst eliminar les pèrdues tèrmiques de l’edifici i aprofitar els recursos naturals de què es disposen per intentar no consumir energia després de la seva construcció. Grans reptes per a l’arquitectura del present!

(imatges cedides per Mestre Arquitectos)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *