Participem Seminari Portes Orgue Tarragona

El passat 25 d’octubre vam participar com a ponents, en el Seminari sobre a Restauració de les Portes de l’Orgue de la Catedral de Tarragona, organitzat per l’Arquebisbat de Tarragona i el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, CRBMC.

Després d’any i mig des de l’inici del projecte de rehabilitació, les portes de l’Orgue de la Catedral de Tarragona ja tornen a ser al lloc on van ser emplaçades fa 453 anys. Fa uns 11 anys van ser despenjades degut al seu mal estat de conservació, i des de llavors la Catedral ha desitjat, impacient, retornar-les al seu lloc original, especialment per la vàlua de les pintures de Pietro Paolo de Montalbergo i per reiniciar la tradicional obertura i tancament de portes en funció de l’època pastoral de l’any.

La nostra funció ha estat estat la supervisió tècnica del projecte de nous bastidors, el reforç de l’estructrura de l’actual Orgue i el disseny i dimensionat dels nous bastidorsdins d’un equip multidisciplinar de més d’una vintena de grans professionals entre fusters, restauradors-conservadors, rellotgers, tècnics, muntadors, etc.

En aquest sentit, hem passat uns 20 mesos de treball continuat, visites constant a Tarragona i al CRBMC, i d’anàlisi i cerca de casos similars per embeure’ns d’experiències properes.

Imatges: CRBMC, Jordi Payola

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *