Acabem ampliació habitatge

 

Després de mesos de projecte i obra hem finalitzat l’ampliació d’un habitatge unifamiliar aïllat en una urbanització propera al despatx. El projecte ha estat marcat per un pressupost de construcció que no es podia incrementar i per la presència d’una falla sísmica al terreny.

El pressupost s’ha complert estrictament gràcies a un projecte acurat i un control exhaustiu dels sistemes constructius emprats -s’han emprat sistemes senzills i barats de construir sense renunciar a les màximes exigències de benestar tèrmic i lumínic dels espais– i els materials d’acabat, així com el disseny arquitectònic de l’ampliació –adaptant-se al desnivell del terreny sense haver de modificar els pendents ni la forma de la coberta existent-. Això ha facilitat seguir el pressupost establert sense sorpreses ni increments.

La presència de la falla sísmica va complicar molt les justificacions tècniques en fase de projecte, ja que aquesta situació excepcional al terreny es va conèixer fa pocs anys i aquest era un dels primers projectes que es desenvolupava seguint el nou planejament urbanístic, que ja reconeixia la presència de la falla i d’una zona de seguretat que afectava parcialment la parcel·la en qüestió. Es va dissenyar un sistema de fonaments i murs travats, per poder complir amb les exigències sísmiques exigides, sense que suposés un increment de projecte ni d’execució a l’obra.

Finalment l’ampliació és ja una realitat, i el seu disseny i bona construcció fa que l’estat final de la casa ampliada sembli un disseny fet en origen, com si ja s’hagués construït amb aquesta forma des d’un inici. Tot l’equip n’estem molt contents i satisfets, i desitgem i confiem que el seu ús diari sigui còmode i confortable!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *