Finalitza estructura edifici residencial

Aquests darrers dies s’ha acabat el muntatge de l’estructura d’un edifici residencial al Carrer Santapau de Barcelona, que hem dissenyat i calculat al despatx. La idea que tenien els promotors i els arquitectes responsables era de construir un esquelet metàl·lic amb la mínima despesa d’acer i ràpid muntatge, i forjats mixtes col·laborants, que poguessin ser formigonats el mateix dia i col·laboressin en la trava de l’edifici.

Això requeria un disseny específic de cada element estructural en particular, per una banda, i una estratègia general perquè no es podia emprar el forjat com a element estabilitzador fins que tingués capacitat resistent. Finalment es va optar per unions soldades per un tema de cost negociat amb la constructora.

Es van utilitzar uns elements de trava provisionals, que han treballat des del primer dia del muntatge de l’estructura, fins que els forjats de formigó els ha pogut substituir. Per altra banda, per evitar haver de protegir l’escala d’accés, aquesta es va dissenyar de lloses de formigó armat vist, de manera que s’han estalviat la pintura anticorrosiva dels perfils i xapa, la ignifugació i els falsos sostres.

Demandes particulars dels clients, ha fet que s’hagin hagut de dissenyar elements específics per acollir jardineres i jacuzzis enrasats amb la cota de paviment acabat.

Promotor de Projecte Genialidades S.L.; Direcció Facultativa: José Ena (Arquitecte), Robert Argany (Arquitecte), i Sergi Lasala (Arquitecte Tècnic); Constructor: Mosisa S.L.; Estructurista: Jordi Payola

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *