Acabem casa a Molins de Rei

Moltes de les obres que desenvolupa un despatx en el seu dia a dia són projectes petits i mitjans, de clients que s’amplien o reformen la seva residència actual, o els que es construeixen la casa “de la seva vida”. Aquest és un exemple de col·laboració del projecte d’estructures d’un habitatge unifamiliar a Molins de Rei, de l’arquitecte Toni Pullés, en el que, malgrat les petites dimensions de l’edifici, la diferència d’usos de la Planta Baixa i la superior feia necessaris suports no coincidents entre plantes, i la presència de bigues i jàsseres d’estintolament “poc convencionals”.

L’arquitecte, que ens va contractar el projecte de disseny i càlcul estructural, havia fet un pressupost total de la construcció de l’estructura. Després de setmanes de feina i encaixar les solucions que van fer possible la seva construcció, va resultar que la suma dels nostres honoraris i el pressupost de construcció de l’estructura final, era substancialment inferior al pressupost inicialment previst.

Pot semblar una casualitat però la subcontractació del disseny estructural comporta un estalvi al projecte de construcció d’un edifici de petites dimensions com era aquest, ja que la construcció de l’estructura és la partida amb major despesa de tota l’obra, i un petit estalvi en cadascun dels pilars, jàsseres, fonaments, sostres… pot suposar un enorme estalvi global en l’obra. En aquest cas concret, els nostres honoraris van quedar recuperats en l’estalvi de recalcular i disminuir les dimensions de només 2 pilars de tot el projecte.

Després de mesos de construcció, l’habitatge llueix ja la seva millor versió, i amb el que s’han estalviat -del que tenien previst gastar-se- els propietaris s’han fet una piscina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *