Obres de l’EMAV a Can Batlló

Des de fa unes setmanes estan en marxa les obres de rehabilitació dels Blocs 7 i 14 de Can Batlló per acollir l’Escola de Mitjans AudioVisuals de Barcelona (EMAV). 

Can Batlló va ser una gran empresa tèxtil creada per Joan Batlló el 1878 i va ser dissenyada per l’enginyer Juan Antonio Molinero. Ocupava més de 19.000m2 i va arribar a tenir més de 900 telers i 850 treballadors. Va participar a l’Exposició Universal de 1888, en la que va arribar a ser premiada. En plena dictadura franquista l’empresa va fer fallida, i les seves naus es van començar a dividir per acollir petits centenars tallers, artistes i empreses, però malgrat el pas dels anys la seva estructura general d’edificis industrials de grans naus s’ha mantingut pràcticament intacte fins l’actualitat.

El projecte, redactat per l’arquitecte Josep Maria Julià, amb el suport de MOR Arquitectura Tècnica, i amb les col.laboracions d’AT3 Oller-Peña en el Project Management i control econòmic, de TDI Enginyers com a especialistes en Instal·lacions i el nostre equip com a especialistes en Estructures, va ser un concurs de l’Ajuntament de Barcelona en la que la nostra proposta va resultar guanyadora el 2015.