Prototip Catedral Tarragona

Fa unes setmanes es van hissar uns prototips de les estructures de fusta dels futurs nous bastidors de les portes de l’orgue de la Catedral de Tarragona, projecte en el que fa mesos que treballem tot l’equip mutidisciplinar, sota supervisió de’n David Silvestre i direcció del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya CRBMC.

Els prototips no tenien les dimensions en alçada ni el pes de les portes definitives, però van servir per assajar el seu muntatge i la seva col:locació, així com per comprovar dimensions i posició de les frontisses respecte el moble de l’orgue. També es va aprofitar per provar l’enginyós sistema de tancament i obertura a través d’un sistema de cables, rodes engranades i politges.

La gran alçada a la que es troba l’orgue amb 10 frontisses situades fins a 22m d’alçada, va fer que es decidís fer un assaig general del muntatge de la seva estructura portant i evitar sorpreses o errors de muntatge posteriors amb els bastidors finals.

Els conservadors-restauradors segueixen amb les tasques de neteja i restauració de les teles amb les pintures originals, que seran utilitzades de nou per cobrir els bastidors definitius.

Fotografia de tot l’equip (Maite Toneu, CRBMC) amb els conservadors-restauradors, els fusters (Tomás Duaso), rellotgers (Xavier Mercadé), membres del CRBMC, elevadors (Nordest), tècnics i representants de la Catedral de Tarragona (Canonge responsable Mn. Antonio Martínez Subies).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *