Rehabilitació Catedral de Tarragona

Des de fa uns mesos estem treballant en l’interior de la Catedral de Tarragona. Un projecte de conservació i restauració patrimonial participant en un equip multidisciplinar compost per restauradors de diferents especialitats, tècnics i altres especialistes en tractament i moviments de peces de gran valor. Un encàrrec apassionant de l’Arquebisbat de Tarragona, i dirigit pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya – CRBMC, que inicialment se centra en la restauració de l’Orgue de la Catedral.

L’objectiu principal d’aquesta fase és retornar les portes a l’Orgue, que porten despenjades des dels anys 90. Unes portes amb una estructura de fusta de més de 500anys, i d’uns 35m2 i 300kg de pes cadascuna, recobertes de teles pintades. Elements de gran valor i dimensió que durant un grapat de mesos seran restaurats a l’interior de la Catedral.

La part més tècnica del projecte se centra en els suports i l’estructura de suport de l’orgue i de fixació de les portes. Projecte delicat, a gran alçada (més de 10m respecte el terra de la nau) i amb parts de la intervenció en l’interior de l’Orgue de tubs, que no pot deixar d’estar en funcionament en cap moment del projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *