Visita Refugi Antiaeri

Com venim fent des de fa uns mesos, hem realitzat -tot l’equip- una visita de control al Refugi Antiaeri del barri de La Sagrera, que ara estem rehabilitant, i que ha estat tancat durant més de 75anys. Una fuga d’aigua potable, durant les festes de Nadal, va inundar literalment aquesta joia arqueològica -mantinguda intacta des de la Guerra Civil- i que vam trobar casualment en fent unes cales en un soterrani.

El refugi, de més de 100m lineals de longitud, se situa a uns 10m sota cota de carrer, i fa un recorregut amb angles molt pronunciats per dissipar ones expansives en cas d’atac. Disposa de lavabos i una petita sala comuna, i té unes xemenèies i conductes de ventilació per permetre l’entrada d’aire -que es troben tapades- i fan necessària la presència de la Unitat del Subsòl dels Mossos d’Esquadra per poder-hi accedir. Uns 20m es troben no consolidats, sense volta ceràmica, i excavats directament a “pic i pala” al terreny.

Més informació a: http://arqueologiabarcelona.bcn.cat/la-torre-de-la-sagrera-carrer-de-berenguer-de-palou-52-62-descobert-un-nou-refugi-antiaeri-de-la-guerra-civil/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *