Assemblea de l’ACE

Ahir a la tarda vam assistir a l’Assemblea Anual Ordinària de l’Associació de Consultors d’Estructures – ACE, de la que formem part. Com cada any, es van repassar els comptes i les activitats dutes a terme per l’Associació el 2014, que van ser moltes, i es van aprovar les propostes d’activitats i pressupostos per l’any 2015.

Hi ha haver un debat intens respecte la situació que es dóna en l’actualitat, on hi ha concursos per optar a construir edificis per administracions públiques amb condicions molt restrictives i requeriments professionals dels darrers 3 anys, quan la majoria de despatxos han tingut activitat mínima i han reduït la seva capacitat productiva per poder suportar aquesta situació d’enorme crisi del sector. Es va proposar estudiar la possibilitat de poder unir temporalment despatxos més reduïts per optar a grans concursos.

Es van acceptar les propostes fetes per la candidatura de junta presentada, que va ser aprovada per unanimitat.

Aprofitant la trobada, es van otorgar els Premis ACE a l’Estructura de l’any, en les diferents categories (Recerca, Millor estructura, Millor estructura petita). van destacar una proposta de fonament provisional molt innovadora, anomenada Piloedre, que consisteix en un sistema desmuntable de barres ancorades al terreny, amb un funcionament similar als micropilons, però molt més simplificat; i la Rehabilitació d’un Habitatge Unifamiliar a Blanes, amb sostres de fusta Contralaminada, molt similar a la nostra proposta per la Rehabilitació de La Torre de la Sagrera, que ben aviat iniciarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *