Inauguració edifici a Ginebra

Fa uns dies vam ser convidats a la inauguració de l’edifici 774 al CERN (Centre Europeu de Recerca Nuclear) a Ginebra. L’edifici -dedicat a oficines i laboratoris científics, i que dota de serveis el Centre de Control de l’Accelerador de Partícules europeu– té uns 4.500m² i ha estat dissenyat pels arquitectes Octavi Mestre i Francesco Soppelsa (OMA) amb qui hem col·laborat en el disseny i càlcul estructural, com a col·laboradors de BOMA.

L’edifici, format per tres blocs, crea un pati interior i conserva l’arbrat existent en la parcel.la en la que s’ubica. Cadascuna de les interseccions entre blocs acull un nucli de serveis i comunicacions, i exteriorment es resolen amb una sala de reunions que sobresurt del volum principal, creant una estructura atrevida i única, i recordant el logotip de la institució científica europea.

Ha estat concebut com a “Green Building” i dissenyat per resistir efectes sísmics de la regió que l’acull. El projecte, iniciat l’any 2011, ha estat un dels principals projectes d’obra nova del CERN els darrers anys i s’emplaça a la localitat fronterera de Prévessin, en una situació central de l’Acelerador i colisionador LHC de 27km de longitud entre els països de Suïssa i França i a uns 100m de profunditat mitjana.

L’edifici ha estat dissenyat, concebut i dibuixat íntegrament a Barcelona, i a excepció del formigó, la resta de materials i industrials han vingut des d’empreses catalanes. Aquesta va ser una des les primeres decisions de la Direcció Facultativa, just en uns anys en què la crisi més afectava el sector de la construcció a casa nostra i amb la intenció que empreses que disposaven de poques possibilitats d’exportació ho poguessin fer i iniciar-se a nous mercats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *