Inici d’obres Santa Maria del Mar

Fa uns dies hem iniciat les obres d’un dels projectes professionals més esperats aquest 2015, la rehabilitació de les cobertes i nous accessos de l’Església de Santa Maria del Mar a Barcelona. La intervenció en un temple gòtic de les característiques d’aquest és sempre un repte majúscul, i l’equip que l’hem dut a terme ens l’hem pres com un projecte prioritari en quan a atencions i dedicació, aquests darrers mesos.

El projecte pretén fer accessible públicament les cobertes dels diferents nivells de l’edifici, de manera que s’ha hagut de dissenyar un recorregut turístic a través dels campanars, que en fan d’accés, i de les diferents escales que connecten els nivells de les cobertes, que fan de mirador.

Es preveu que tot el recorregut sigui executat amb fusta natural, a mode de passeres, que guiïn el visitant pels diferents punts d’interès de la visita guiada.

El recorregut és de gran interès patrimonial ja que permet veure l’edifici des d’una altra perspectiva així com també el teixit del Barri del Born i entorns de la Via Laietana de la capital barcelonina, sent un dels edificis més alts i antics de tota la zona baixa de Barcelona.

La intervenció ha requerit unes comprovacions tècniques de les voltes de les naus de la basílica, per l’augment de càrregues en la part superior, i un gran control tècnic per tal de no malmetre ni els acabats de les cobertes o per evitar fixacions a les parets patrimonials. Tan és així, que la intervenció podria considerar-se desmuntable deixant sense efectes les passeres que tot just comencem a construir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *