Escoles d’Arquitectura de la UPC, al capdavant

Recentment ha sortit publicat el ranking mundial d’Universitats, segons estudis oferts, a nivell mundial (clica enllaç). Pel que fa arquitectura, els resultats són excel·lents a tots els nivells. La UPC, amb les seves Escoles d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) i del Vallès (ETSAV), s’enfila a la 5a posició a nivell europeu i a la 22a a nivell mundial. El domini a nivell estatal és indubtable, amb la primera posició.

Aquests resultats han estat molt ben rebuts per alumnes, professors i administratius, ja que la situació de crisi s’ha deixat notar molt al món universitari, i les seves conseqüències d’ajustos i retallades han estat inesquivables en l’ensenyament universitari.

La UPC ha apostat sempre per sistemes innovadors i recerca de primer nivell, però les Escoles d’Arquitectura habitualment se n’han quedat una mica al marge, i fins i tot, endarrerides respecte altres Escoles Tècniques de la mateixa universitat.

Aquests resultats suposen una injecció d’aire fresc per tota la comunitat universitària que fa anys que resisteix i fins i tot ha vist en aquesta situació, una època d’oportunitats.

La quantitat d’alumnes que ha cursat Màsters, i s’han matriculat a cursos de Post-Grau són molt majors que en dècades anteriors, millorant el nivell i quantitat de recerca amb “marca UPC”.

Les Escoles d’Arquitectura no han volgut perdre aquesta oportunitat, i en són molts els exemples. El darrer i més important, el van protagonitzar fa uns mesos els alumnes de l’ETSAV -l’equip anomenat RESSÒ-, que van guanyar tres premis a un concurs universitari -el “Solar Decathlon”- que es realitza entre Escoles d’Arquitectura d’arrèu, celebrat enguany a Versalles (França), construint un edifici desmuntable i energèticament autosuficient.