Obra del Castell de Calonge

A principis del més de març iniciàvem les esperades obres de rehabilitació del Castell de Calonge, a la comarca del Baix Empordà. Després de dos mesos d’obres, de treure i mobilitzar un gran volum d’enderrocs i runa, i després dels habituals imprevistos inicials en una rehabilitació patrimonial comencem a encarar la recta final de l’actuació, tot i que també la més complicada.

La rehabilitació s’ha centrat en modificar els accessos a l’edifici i la recuperació d’un pati d’armes central, que s’havia ocupat en reformes anteriors. A falta de la instal·lació dels ascensors l’obra ja gaudeix de la majoria de nous accessos a través de les noves escales de formigó, que ara es començaran a recobrir en pedra.

És curiós que certes millores i modificacions espacials i de circulació fan oblidar, gairebé de forma instantània, els espais originals i els nous recorreguts s’assimilen de forma natural, com si sempre hi haguessin estat. Fins i tot els treballadors de l’obra ja han desmuntat les escales i rampes provisionals i fan ús d’aquests accessos tan nobles.

La part més complicada de l’actuació serà la instal·lació de dos ascensors a diferents zones del Castell, ja que impliquen fer nous fonaments, forats als sostres i els reforços corresponents als vells sostres.

I a més, com en tota obra, apareixen propostes i peticions de millora, ja sigui per un millor preu o simplement perquè durant la fase de projecte no es tenia tanta informació com en la fase d’obra, que és el que malauradament passa sempre. I és que el coneixement dels edificis, en aquest tipus d’obres, no es té del tot fins aquest punt en el que ens trobem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *